lørdag den 5. marts 2011

Dracula go home

Jeg har for en gangs skyld fundet på en aftensmad, som alle var tilfredse med! Måske lige bortset fra Dracula, for der var hvidløg i det hele :-) Der var helt spist op på alle tallerkener og der blev næsten slikket skåle. Efter første bid sagde manden, ska' vi ikke ha' noget rødvin til, og fandt én af de go'e frem.

Og så var det faktisk bare ganske simpel mad, med meget få ingredienser:

Frisk Pasta med friske tomater:

1 spsk olie
2 fed hvidløg
500 g friske små tomater (helst blomme, de smager bedst)
1½ dl madlavningsfløde
1 håndfuld frisk basilikum
salt og peber
2 pk. frisk pasta

Hak hvidløget groft, skær tomaterne i kvarte. Sæt vandet over til pastaen. Rist hvidløg og tomater samtidig ca. 2 min. Gerne mens pastaen koger. Hæld fløden på og smag til med salt og peber. Hak den friske basilikum og put i. Når pastaen er kogt, vendes den i sovsen. Husk at smage til med salt og peber inden pastaen vendes i. Server med masser af frisk revet parmasan(lige nu er vores favorit den fra Årstiderne).

Her til fik vi Bruschetta, så vi fik brugt resten af Ciabattabrødet fra i går. Desværre havde vi glemt at købe kapers, som vi begge to(ok 3, for Ældstemand vil også gerne ha' kapers, han kan faktisk slet ikke li' tomater, men når der er kapers i bruschettaen, så spiser han det). Så normalt er min opskrift på Bruschetta sådan her:

300 g tomater
½ løg
1 fed hvidløg
½ lille glas kapers
olivenolie og salt

Skær tomaterne over og fjern kernerne, skær tomaterne i meget små stykker, hak løg, hvidløg og kapers fint, smag til med olivenolie og salt. Ikke vær nærig med olien. Det er dog nødt til at være en rigtig god olivenolie, for ellers kan det godt gi' en opvaskemiddelsmag...

Ellers har vi brugt dagen på at kigge på sko til ældstemand, og det er bare en umulig opgave, for han er totalt platfoddet, og ekstremt tynd og høj, så mange af de sko, man kan få, ligner kæmpe klodser på hans tynde stankelben. Han er nu oppe på en str. 43, og han er ca. 160 cm, så det er meget få sko, som opfylder hans modekrav, og samtidig kan sidde på hans fod. Så vi fandt self. ingen. Men fik endelig bestilt en cykel til ham, som vi sikkert kan hente på mandag. Hans børnecykel har meeeeggett længe været alt for lille. Heldigvis er vores cykelmand én af vores venner, så vi håber på en god rabat ;-)

I går var yngstemand godt nok i hopla, vi skulle allesammen ha' læst højt. Egentlig ville han gemme ½-delen af bogen til sin far, men han kunne slet ikke vente på, at han kom hjem, så storebror måtte lægge øre til et par sider. Da farmand endelig kom hjem, var der kun 3 sider tilbage :-) Han vil ikke aflevere den med det samme, for han kan jo øve sig lidt mere, inden han bytter den i skolen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar