tirsdag den 29. marts 2011

Havrekiks

Yngstemand har længe plaget om at få en pakke kiks til at ligge i skuffen i fritteren. Men jeg syntes, ikke det høre til derovre. Desuden er han meget småtspisende, så alt det fedt og sukker fylder bare for meget i ham, til at det er en god idé.

I bogen Krudtugler og Kanelsnegle er der en opskrift på havrekiks, den prøvede vi i sidste uge, og de blev utrolig kedelige. Af flere årsager, vi havde ikke rullet dem tyndt nok ud, ovnen var vist ikke varm nok/kiksne fik ikke lang tid nok i ovnen. Vi måtte faktisk putte lidt glasur på, for at de var spiselige.

Han spurgte så i dag, om vi ikke skulle prøve at lave dem igen, bare med lidt sirup i. Og med lidt andre modifikationer så blev de faktisk meget gode :-)

Opskriften på havrekiks kommer her:

250 g havregryn
½ tsk. salt
½ tsk. natron
2 spsk. sirup
15 g smør
2 dl kogende vand


Det hele æltes sammen og rulles tyndt ud. Udstikkes eller skæres ud til kiks (nogle af vores blev meget små) Bages i 12-15 min. ved 220 g. Når kiksne er lysebrune i kanten er de færdige. Afkøles på en rist og putte derefter i en lufttæt beholder. Hvis kiksne er større end vores (3-5 cm i diameter) skal de nok lige ha' et par min. mere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar